Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani 

 

 

Splošni pogoji spletne trgovine Maroga Design, ki je v lasti Maje Reichenberg Heričko, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

Podatki o lastniku spletne trgovine:

Maja Reichenberg Heričko (odd 16484)

Savinjska ulica 3

2000 Maribor

Slovenija

 

ID za DDV: 99662299

 

t: 041 685630 

e: maja@maroga.si

 

 

Dostopnost informacij

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), 

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 

e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, 

g) način plačila in dostave, 

h) časovno veljavnost ponudbe, 

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. 

 

Načini plačila

 

V spletni trgovini Maroga Design lahko plačate na naslednje načine:

 

Bančno nakazilo:

 

Skupni znesek vašega naročila (skupaj s stroški dostave, v kolikor vaš nakup ni presegel meje za brezplačno dostavo) nakažete na trr račun:

Maja Reichenberg Heričko

odprt pri UniCredit Banka Slovenija d.d.: TRR SI56290000026057937

Kot namen plačila navedete številko naročila. 

Naročene izdelke vam bomo poslali takoj, ko dobimo potrdilo o plačilu.

 

Plačilo preko PayPal-a:

 

Znesek vašega naročila lahko poravnate tudi direktno preko vašega PayPal računa. Hitro. Enostavno in brez skrbi.

 

Plačilo ob prevzetju:

 

Znesek vašega naročila (skupaj s stroški dostave, v kolikor vaš nakup ni presegel meje za brezplačno dostavo), boste poravnali poštarju, ko vam prinese vaše naročene izdelke. V tem primeru Pošta Slovenije zaračuna dodatnih 1,05 EUR provizije za naročila do 100 EUR, nad 100 EUR pa je provizija 1,7% od vrednosti naročila. Provizija Pošti Slovenije je ne glede na morebitno brezplačno dostavo vaš strošek.

 

Stroški pakiranja in dostave

 

Slovenija:

 

Stroški pakiranja in pošiljanja so pri nakupu nad 35.00 EUR brezplačni. 

Do vrednosti 34.99 EUR pa je enotna cena pakiranja in pošiljanja 2,50 EUR.

 

Tujina:

 

Stroški pakiranja in pošiljanja so pri nakupu nad 50.00 EUR brezplačni. 

Do vrednosti 49.99 EUR pa je enotna cena pakiranja in pošiljanja 5,00 EUR.

V obeh primerih nosi kupec morebiitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

 

Dostavni čas:

 

Naročeni izdelki bodo odposlani najkasneje v dveh (2) do treh (3) dneh od naročila. V primeru plačila po predračunu pa v dveh do treh dneh po potrjenem prejemu plačila.

Lahko se zgodi, da posameznega izdelka ni več na zalogi. Kadar vam naročenega izdelka ne moremo zagotoviti, si pridržujemo pravico, da ostopimo od naročila. O odstopu od naročila vas bomo v najkrajšem možnem času obvestili in vam povrnili vse morebitne stroške, ki so v zvezi z plačilom naročila morda že nastali.

 

Cene

 

Vse cene so v  EUR.  

V skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1 DDV ni zaračunan.

 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 

Promocijske kode

 

Občasno preko emaila ali preko drugih komunikacijskih kanalov pošljemo promocijsko kodo za popust. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se tako, da se na blagajni vnese v posebno okence \"koda kupona\". Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oziroma kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

 

Odstop od naročenega blaga

 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v petnajstih(15) dneh podjetju preko spletnega obrazca, ki ga najdete na dnu stani pod ‘VRAČILA’, sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Maja Reichenberg Heričko, Savinjska ulica 3, 2000 Maribor.

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

 

Varovanje osebnih podatkov

 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 

Komunikacija

 

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: - jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

- pošiljatelj bo jasno razviden,

- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Pravno obvestilo

 

Spletna trgovina Maroga Design in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Maroga in logotip sta v lasti Maje Reichenberg Heričko.

 

Pritožbe in spori

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova maja@maroga.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Marogice - bonus točke

 

Bonus točke, imenovane Marogice, se nalagajo na račun registriranega uporabnika ob vsakem nakupu. Stranka jih lahko koristi le kot registiran uporabnik. Vsak registriran uporabnik pri nakupu enega izdelka dobi določeno število bonus točk - Marogic. Število, ki jih prejme je označeno ob vsakem izdelku (kjer je ta sistem nagrajevanja na voljo). Marogice lahko stranka koristi, ko jih nabere dovolj, da si za njih izbere izdelek po lastni izbiri. Koliko Marogic je potrebno nabrati za posamezni izdelek je pravtako navedeno ob vsakem posameznem izdelku, ki ga me mogoče zamenjati za Marogice. Pregled nad številom Marogic ima stranka preko svojega računa v spletni trgovini. Marogice niso zamenljive za denar in niso vnočljive skupaj z drugimi popusti.

 

Obveščanje in Novice

 

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na Novice občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.

 

Partnerski program

 

Marogin partnerski program do nadaljnega ne deluje.